CONSULTA ELS CURSOS CONVOCATS


ESCOLA L'EMPORDÀ
Entitat no lucrativa d'educació en el lleure i d'acció socialAquesta Escola d'Educadors en el Lleure Infantil i Juvenil ha estat habilitada per a fer els cursos de formació de monitor/a i de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil adaptats a la nova normativa vigent: ORDRE BSF/192/2015, de 18 de juny, per la qual s'estableixen els programes dels cursos de formació de monitor/a i de director/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil.

 Entitat no lucrativa d'educació en el lleure i d'acció social

L’Escola l’Empordà és una escola oficial de formació d’educadors en el lleure infantil i juvenil, reconeguda amb el núm. 32 per la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya (Resolució 5/11/98). Inscrita al cens general de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 1858.

L’Escola l’Empordà va ser fundada l’any 1998 i imparteix els cursos oficials de Monitors i Directors en el lleure infantil i juvenil, que donen dret a la titulació oficial de la Generalitat de Catalunya de MONITOR i de DIRECTOR de lleure, únic títol vàlid per a realitzar activitats de lleure d’acord amb la normativa vigent a Catalunya.

També imparteix cursos d’iniciació en el lleure per als joves que encara no han complert els 18 anys,  i cursos d’especialització per a monitors, entre els quals cal destacar el Curs de Monitor Especialitzat en Menjador i Transport Escolar.

IDEARI DE L'ESCOLA L'EMPORDÀ

L’Escola l’Empordà no pertany a cap moviment específic d'educació en el lleure, és una entitat d'acció social sense ànim de lucre que fonamenta el seu ensenyament i al seva formació en uns valors de tipus general basats en la declaració Universal dels Drets Humans de l'ONUal servei d’una formació excel·lent i fomenta els valors de:

l’associacionisme,

el voluntariat

la democràcia

el civisme

la llengua catalana

la solidaritat

el respecte i la protecció del medi ambient

la convivència

l’altruisme

les actituds i els hàbits saludables

el consum responsable

i al seguretat i responsabilitat en el lleure.

La qual cosa la fa ideal per a la formació de monitors que hauran de fer la seva tasca des d'activitats municipals o altres entitats d’educació en el lleure.

SISTEMA OPERATIU DE L'ESCOLA L'EMPORDÀ

El sistema operatiu de l’Escola l’Empordà es basa en el principi de portar els cursos de formació allà on es necessiten, estalviant d’aquesta manera el desplaçament d’alumnes i facilitant a la vegada la formació en el lleure a poblacions i comarquesEntre d'altres poblacions hem fet o estem fent cursos a:

Baix Empordà:

Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Calonge, Mont-ras, la Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí, Santa Cristina d'Aro

Alt Empordà:

Figueres, Roses, Castelló d'Empúries, L'Escala, Peralada, Llançà, Cabanes, Vetalló, Sant Pere Pescador, Vilafant, Llers. Far d'Empordà

Gironès:

Girona, Celrà

Garrotxa:

Les Planes d'Hostoles, Mieres

Ripollès:

Sant Joan de les Abadesses,

Cerdanya:

Puigcerdà, Lles de Cerdanya,

Selva:

Blanes, Tossa de Mar, Santa Coloma de Farners, La Cellera de Ter, Lloret de Mar, Breda

Pla de l'Estany:

Sant Miquel de Campmajor, Banyoles, Esponellà

Maresme:

Tordera

Alta Ribagorça:

El Pont de Suert, Vilaller, La Vall de Bohí

Barcelonès:

Barcelona

Tarragonès

Roda de Barà

Urgell

Vallbona de les Monges