CASA DE COLÒNIES L'ALBERA

CASA DE COLÒNIES "CASAL DE L'ALBERA"Aquesta casa de colònies està situada al veïnat de Canadal de La Jonquera (Alt Empordà) al privilegiat 
Paratge Natural de l’Albera. El Casal de l'Albera és un lloc genuí per a deixar enrere la rutina però molt a prop dels amics i la natura.

Per arribar-hi des de Figueres agafeu la carretera nacional direcció La Jonquera. Abans d'entrar a La Jonquera (rotonda del parc de Bombers, primera sortida a la dreta) veureu una carretera amb indicacions al Restaurant Fogons de Canadal. Seguint sempre aquestes indicacions, abans d'arribar al restaurant, veureu la casa de colònies a l'esquerra de la carretera.
Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera
El Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera constitueix una unitat ecològica i paisatgística de gran qualitat on pot observar-se la transició entre les espècies pròpies de la serralada pirinenca i les més típicament mediterrànies; tot plegat inserit en una zona dominada per les roques metamòrfiques dels Pirineus, esquists i pissarres.

Està constituït per dos sectors ben diferenciats un d'occidental, el de Requesens- Baussitges i l'oriental de Sant Quirze de Colera-Balmeta separats per la zona del conegut coll de Banyuls.

El Casal de l'Albera es troba prop de la zona protegida dels estanys de la Jonquera, a l'extrem meridional del terme municipal de la Jonquera, En èpoques de migració molts ocells hi troben repòs i aliment, especialment els que han de travessar el Pirineu en direcció nord en dies de tramuntana. Aquesta zona es troba protegida pel Pla general d'urbanisme de la Jonquera i està inclosa en el Pla d'espais d'interès natural (PEIN)