Palamós en accióPrimera edició del Campus Jove d'hivern i Curs de monitores i monitors dinamitzadors d'activitats per a la comunitat

Campus Jove d'hivern i Curs de dinamització comunitària 

Palamós en acció és una iniciativa de l’Escola d’educadors i educadores l’Empordà que porta a terme de forma totalment altruista, conjuntament amb el Punt Jove de l’Ajuntament de Palamós.

Aquesta iniciativa de voluntariat consisteix en l’organització d’un curs de Dinamització Comunitària per a joves d’entre 14 i 17 anys, basat en la concepció pedagògica del que hom anomena aprenentatge servei.

Una de les característiques d’aquest curs, que és totalment gratuït, és la utilització de la xarxa social Facebook per dinamitzar els joves i impartir les classes teòriques, portant-ho a la pràctica en la reunió setmanal dels divendres on es passa del contacte virtual al contacte físic.

Palamós en Acció es presenta:

“Palamós en acció” Som un grup de joves que estem realitzant la primera edició del Campus Jove d'hivern i un Curs de monitores i monitors dinamitzadors d'activitats per a la comunitat. 

Aquesta activitat és una proposta del Projecte Suma-t'hi de l'Escola l'Empordà i està organitzada des del Punt Jove de Palamós i la mateixa escola de formadors i formadores d’educació en el lleure des del voluntariat i sense cap ànim de lucre

Ens hem sumat a aquesta proposta 24 joves del municipi amb moltes ganes de fer coses, perquè ens sentim vius i tenim ganes d'acció. D'aquí que hàgim escollit aquest nom: "Palamós en acció".

Un dels objectius que ens han proposat és organitzar una activitat que fomenti la participació ciutadana i que agrupi la col·laboració del màxim possibled'entitats i associacions, moviments socials i artístics.

De moment tenim la il·lusió i confiem que aquesta il·lusió es converteixi en elnostre primer projecte fet realitat.Palamós en acció, és el nom que hem escollit i que us volem animar a totsi a totes a utilitzar juntament amb nosaltres. 

Ens agradaria ser per aquest2011 i 2012 una empenta més a la participació ciutadana, a la solidaritat i alvoluntariat de la nostra comunitat. Suma-t'hi i reacciona! Palamós en acció (24 joves de 14 a 17 anys de Palamós)

Ens podeu seguir des del nostre bloc: Bloc de "Palamós en Acció"

Presentació

El grup de joves palamosins que formen part de la iniciativa Palamos en acció es presenten amb un vídeo. La jove banda palamosina "the happy coliflowers" cedeix la seva cançó "canço al sol" per poder realitzar aquest vídeo.Mini Marató per la Marató de TV3

Aquest divendres 16 de desembre des de les 5 de la tarda i fins a les 12 de la nit, tindrà lloc a l’Arbreda de Palamós la Minimarató per a la Marató de TV3, organitzada per Palamós en Acció, el grup de joves del curs de dinamització comunitària que porta a terme l’Escola d’educadors i educadores l’Empordà conjuntament amb el Punt Jove de l’Ajuntament de Palamós, amb la finalitat de recollir diners per a la Marató de TV3 que enguany es dedica a la regeneració i transplantament d’òrgans i teixits.


Palamós en acció és una iniciativa de l’Escola d’educadors i educadores l’Empordà que porta a terme de forma totalment altruista, conjuntament amb el Punt Jove de l’Ajuntament de Palamós.

Aquesta iniciativa consisteix en l’organització d’un curs de Dinamització Comunitària per a joves d’entre 14 i 17 anys, basat en la concepció pedagògica del que hom anomena aprenentatge servei.

Una de les característiques d’aquest curs, que és totalment gratuït, és la utilització de la xarxa social Facebook per dinamitzar els joves i impartir les classes teòriques, portant-ho a la pràctica en la reunió setmanal dels divendres on es passa del contacte virtual al contacte físic.

Precisament, la Minimarató ha estat la primera pràctica comunitària que els alumnes d’aquest curs han volgut portar a terme, participant fins a l’últim detall de l’organització d’aquest projecte.

Així doncs, el proper divendres a l’Arbreda de Palamós, es podrà gaudir del següent programa:

A les 17.00h: Fefe i Companyia amb el Farcell de jocs tradicionals

A les 19.00h: Concentració de motos Empordà Custom Grup

A les 19.30h: Ball de gegants amb la Colla de Geganters i de Grallers de Palamós

A partir de les 20.00h: 
  • Dj Aleix Solanellas
  • Dj Marcel Bofill
  • Actuació del grup Happy Coliflowes
  • Dj iTor
  • Dj Raoul Buenanoche
  • Taller de salut a càrrec d’ACAS
A les 24.00: Recompte de la recaptació de la Minimarató a benefici de la Marató de TV3

Més informació al Fecebook:
http://www.facebook.com/events/183525935070686/

Xerrada-debat en el procés participatiu per a la reforma de la plaça dels pisos del Mas Guàrdies a Palamós 

Els joves de Palamós en acció van conèixer i van participar a una xerrada-debat en el procés participatiu per a la reforma de la plaça dels pisos del Mas Guàrdia a Palamós


FESTA DE LA PARTICIPACIÓ A MAS GUÀRDIES

Els joves de Palamós en acció van organitzar la Festa de la Participació a Mas Guàrdies de Palamós. Aquí teniu un reportatge fotogràfic: Àlbum de la festa al FacebookPalamós en Acció solidaria amb SOS RICHI

Richi i t'has convertit en el nostre heroi preferit!
Palamós en Acció t'envia tota la seva força perquè puguis tornar ben aviat a la teva terra amb tots els teus super-poders, t'estimem Richi i t'has convertit en el nostre heroi preferit!


Finalitza el campus jove d'hivern de Palamós "Palamós en Acció".


Finalitza el campus jove d'hivern de Palamós "Palamós en Acció".  Palamós en acció és una iniciativa de l’Escola d’educadors i educadores l’Empordà que ha portat a terme de forma totalment altruista, conjuntament amb el Punt Jove de l’Ajuntament de Palamós.

Aquesta iniciativa de voluntariat ha consistit en l’organització d’uncurs de Dinamització Comunitària per a joves d’entre 14 i 17 anys, basat en la concepció pedagògica del que hom anomenaAprenentatge Servei.

Una de les característiques d’aquest curs, que ha estat totalment gratuït, ha sigut la utilització de les xarxes socials per dinamitzar els joves i impartir les classes teòriques, portant-ho a la pràctica en la reunió setmanal dels divendres on es passava del contacte virtual al contacte físic.

Aquest curs de Dinamització Comunitària s’ha portat a terme seguint la metodologia de l’aprenentatge-servei, mitjançant la qual els alumnes posen en pràctica accions de servei a la comunitat que els obliguen a desenvolupar accions d’aprenentatge personal i col·lectiu per a dur-les a terme.

Les accions de servei a la comunitat portades a terme durant el curs han estat:

1. Organització de la Minimarató a favor de la Marató de TV3

2. Col·laboració en el Pla de Barris de Palamós

3. Participació al Pla local de Joventut de Palamós

4. Organització de la festa de la inauguració de la plaça del Mas Guàrdies

5. Col·laboració en la fira Palamós terra de mar

6. Organització de la Marató de la Pobresa a favor de la Marató de TV3

Paral·lelament a les accions de servei a la comunitat portades a terme s’ha seguit el següent programa educatiu:

1. La solidaritat

2. L’altruïsme

3. El voluntariat

4. Descripció de diferents escenaris per canviar el món:

    a. Punt de vista de l’administració

    b. Punt de vista de l’activisme social

5. La democràcia com a base de tot el nostre treball

6. El treball d’equip i el treball de grup

7. Conceptes de motivació i participació ciutadana

8. Bases per a l’organització d’una activitat:

    a. Com es formalitza un projecte

    b. Tràmits administratius

   c. Recerca de recursos materials i econòmics